emmiller

emmiller

Hiszel a Jóslatokban?

Azt jósolta Nostradamus

2024. január 07. - e.m.miller

Hiszel a jóslatokban? Tényleg igazak és valóra válnak, vagy váltak mindazok, amiket ötszáztizenöt éve született jós, látnok, Nostradamus megjósolt? Én nem hiszek bennük. Mindig elgondolkodom azon, hogy e jósok, látnokok, hogy voltak képesek évezredekkel előre meglátni dolgokat? Vagy egyszerűen, az általa írt kis sorokba igyekeznek belemagyarázni az adott kor, évtized történéseit?
Mikor a Szövetség első részét a Vírust írtam, igaz, ami igaz, nagyon nehezemre esett a versek, sorok megírása – amik egyben Hilda jóslatai, rímbe szedett kicsi sorok, úgy megírni -, hogy egyezzenek mindazzal, ami épp akkor történik a világban, Magyarországon. Többször neki kellett álljak elolvasnom Nostradamus vagy épp Baga Vanga (róla szó esik a könyvben) híres valóra vált vagy lehetséges jóslataiknak. Némelyiken jót mosolyogtam, de volt olyan is, amelyiktől a hátamon felállt a szőr. Elárulom; az idős asszony megjósolta saját halálát, hogy hogyan fog meghalni és mikor. Nem találta el.

Nézzük ki is volt Nostradamus.

Michel de Nostredame avagy közismert nevén: Nostradamus, a XVI. század óta valóságos kultusz övezi. 1503.december 14-én született a franciaországi Salon- de Porvence-ben. IX. Károly udvari orvosa volt, ezen belül képzett csillagász, asztrológus, jós- látnok, pestisdoktor. De a máig tartó hírnevét a jóslatai hozták meg számára. Jóslatait a híres próféciák vagy másnéven a Centuriák című könyvben jegyzete le, négy-hat sorba szedett versek. Verseinek megfejtését homály fedi. Úgyis nevezik: „nostradamusi homály”. A viták a versei értelmezésének kiváltó oka többek közt az, hogy maga a szerző nem társít hozzá dátumot. Így vitatott az is, hogy a jós megjósolta a III. világháború kitörését. Azon személyek, akik az erre vonatkozó verseit igyekeztek megfejteni, a háború időpontját ők maguk sem tudták megmondani. Egyes feltételezések szerint ezek a dátumok a következők:1987 1991, 1996, 2000, 2020.

Ugyanúgy vita tárgya az is, éppúgy mint Baga Vanga esetében, megjósolta
szeptember 11-ét, Hitler hatalomra jutását, az 1666-os nagy londoni tűzvészt. Senki ne lepődjön meg; a híres jós a világvégét 7074 tavaszára tette.
De azt is beszélik, hogy a híres könyvét nem ő maga írta, és megkérdőjelezik a jós hitelességét.

De azt is beszélik, hogy a híres könyvét nem ő maga írta, és megkérdőjelezik a jós hitelességét.

Jóslatai 2020.

1 Pusztító földrengések.
2. Gazdasági világválság.
3 Donald Trump hatalomra jutása.
4. Anglia kilépése az EU-ból.
5. Angliának új királya lesz.
6 Tűzvészek Európában és Ausztráliában.
7. Rekordszámú viharok.
8. Tengerszint emelkedés.

Jóslatai 2021

Hát nem épp szívmelengetőek, az egyszer biztos. Az olvasóra bízom, hogy e pár jóslatát elhiszi vagy sem.

  1. Kifejlesztenek az orosz biológiai fegyvert, aminek egy zombiapokalipszis lesz a vége. (ilyenkor gondolkodok el azon, hogy egy XVI. században élt ember, hogyan volt képes előre látni ilyen dolgokat, hogyan volt képes utalni a versében a katonai biológiai fegyverre.)
    2. Nagy ínség vár az emberiségre.
    3. Súlyos napkitörés várható.
    4. Aszteroida fog a Földbe becsapódni.
    5. Nagy földrengések lesznek, elsősorban Amerikában.
    6. Európát árvizek sújtják.
    7. Nagy gazdasági összeomlás.
    8. Űrturizmus és a mesterséges intelligencia kora.
    9. Háború a Közel-Keleten.
    10. Ne feledkezzünk meg a III. világháborúról sem. Hol azt írják, hogy 7 hónapig fog tartani, valahol azt írják 27 évig.

 

Állítása szerint, idei év, cudar egy év lesz számunkra.

1.Újabb háború kitörése várható.

2.Klímakatasztrófa

3.Állítása szerint, Károly lefog mondani a trónról.

4.Ferenc Pápa is leköszön

5.Kína és Amerika között konfliktus.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmillerbolgja.blog.hu/api/trackback/id/tr10018297077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása