emmiller

emmiller

Ismerősnek jelölve. ekönyvem

2023. szeptember 24. - e.m.miller

https://www.bookdreams.hu/emmiller-ismerosnek-jelolve-ebook

Sajnos ismételten, vagy még mindig a kiberbűnőzés világát éljük. Ismert közösségi oldalokon is felbukkannak acsalók, más- más formában csalják , verik át a közösségi oldalak tagjait.  Ha eladni szeretnél, nem a potenciális vevők találnak meg, hanem a csalók. Sosem szabad az email címedet kiadni, mert csomagfeladás nem így működik, ahogy  a csalók kérik. Facebook után már az Instagramra is megérkezett, mint ahogy a hét folyamán belefutottam. Letílották a fiókomat, kérj meg öt ismerősödet, kapsz egy kódot, mert így tudom a fiókomat visszahozni. Nincs ilyen. Ellopják a fiókodat és a nevedben csalnak. Nem tudod visszaszerezni sem a fiókod, sem pedig a becsületedet.  A meta rendszer másként működik, mint a következő esetben is. Sajnos az írói oldalamat már több ízben igyekeztek e módszerrel feltörni és ellopni. Állítólag a bejegyzésemmel elvet sértettem. ha 24 óra alatt nem adom meg a kért adatokat, törlik , esetemben az írói oldalamat, más esetben egy bolt Facebook oldalát, minthogy, sajnos volt is rá példa. Bár a történetem valós példán át mutatja  be a kiberbűnözést, mégis a csalások világába vezeti be az olvasót.

Valós történeten alapuló tanulságos történet. A történet célja, hogy bemutassa a kiberbűnőzés egyik legelterjedtebb formáját. Hogyan csalnak, hazudnak, népszerű színészek és sportolók nevével visszaélve az ismertebb közösségi oldalakon. Hogyan válik az egyszerű, hiszékeny ember áldozattá a szürke mindennapokban, és a bűnözők hogyan tartják rettegésben őket az érzelmeikre hatva.


Barbara unalmas, szürke hétköznapjait éli egy kis faluban távol a fővárostól. Ám egy nap az Instagram oldalára furcsa üzenetet kap. Az egyik híres brazil szappanoper színész - akinek nagy rajongója - Nicolas Solan üzenete landol a postaládájában. A lány számára felfoghatatlan, és
örömében visszaír férfinak, amellyel bonyodalmak sorozatát indítja el. Még a mézes-mázos üzenetek helyesírási hibái sem tűnnek fel a lánynak, számtalan más gyanús jel mellett. A színész egyre követelőzőbb, üzenetei agresszióról árulkodnak, de a lány továbbra hiszi, hogy a híres színésszel levelezik. Szenteste előtt két nappal egy ismeretlen csomagküldő szolgálattól kap üzenetet, miszerint a színész csomagot adott fel számára. A csomag tartalma meglepő, de vajon valódi? Mit tesz Barbara? Hallgat a figyelmeztető belső hangra, vagy az érzelmei teljesen legyőzik őt a cselszövésben?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmillerbolgja.blog.hu/api/trackback/id/tr9718220925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása