emmiller

emmiller

Bandi farkas történetei. Kulisszatitkok 3

2023. október 07. - e.m.miller

Most a mesekönyvem szereplőit és helyszíneit szeretném bemutatni.

„– Bandi Farkas: Bandi a mese fő karaktere. Mindenki számára gonosznak vélt farkas, akitől az erdő lakói félnek és rettegnek, valójában egy szerethető karakter. Jószívű, kedves és odaadó barát. Szívesen segít mindazoknak, akik hozzá fordulnak segítségért, megbízhatnak benne. Bandi füle és háta szürke, mellkasa és tappancsa és farkának a vége fehér, kék szeme van és fekete orra. Barátságos, kerek, fekete szemekkel. Magassága egyezik egy Angol Cocker Spánieléhez.

 

– Jojó: az egykori gyerekjátékáról kapta a nevét. Ő ez erdő jó tündére. Már több száz éve él a kerek erdő berkeiben. Picike, jóságos, meleg szívű tündér, ki szintén ott segít, ahol csak tud. Kicsinysége ellenére erős kiállású, magabiztos, akinek szavára minden erdőlakó hallgat, tanácsait elfogadja. Jojó haja színe szőke, hosszú hajú, benne virágok találhatóak, mindig copfban van összekötve és égkék szín szeme van. Kék kisruhát, sárga csizmát visel.

 

– A három kismalac neve is adott volt. Röfi, Töfi és Böbi. Röfi és Töfi onnan kapták a nevüket, hogy régen, gyerekkoromban voltak malacaink, és ha jól emlékszem, így hívták őket. Böbi miért Böbi?  Nem tudom megmondani. Ők az erdő rosszai. Mindenkire rosszallóan néznek, főleg Bandi Farkast tekintik ellenségnek. A három testvér közül, aki szeret gúnyt űzni másból, a legkisebb malac, Röfi. Ellenben a két testvérével, akik segítőkészek, barátságosak, de valahol ők is szeretik a másikat kigúnyolni. Magasságukat tekintve állva térdig érnek. Röfi sárga pólót visel, csokornyakkendővel, és kék rövidnadrágot hord. Töfi kék kertésznadrágot, hozzáillő, szintén kék sapkával és fehér pólót visel. Böbi fehér trikót hord, kék rövidnadrággal és szintén kék kalapszerűséget visel a fején. Téglaházban élnek a nyuszi közvetlen szomszédságában.

 

– Uhu, a bagoly: az erdő öreg baglya. Bölcs, naphosszat az erdő fái között röpköd. Ő a hírvivő. Hozza és viszi a fontos híreket, mindarról tudósit, ami az erdőben történik. Barna és a bölcsesség jelképét, szemüveget visel.

 

– Nyuszi: fehér bundájú, hosszú fülű, fekete szemű tapsifüles. Bár kicsi, de mindig tettre kész. Némely erdőlakó félénk és retteg, éppúgy, mint a tündér esetében hallgatnak rá és követik. Nyuszi a malacok szomszédságában lakik egy kisebb faházban.

 

 

– A mesekönyv helyszíne a mindenki által ismert kerekerdő.”

Illusztráció: Mimi ( Géczi Noémi)

bandi_farkas_husvet.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmillerbolgja.blog.hu/api/trackback/id/tr2418229585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása