emmiller

emmiller

Bandi farkas történetei. Kulisszatitkok 2

2023. október 04. - e.m.miller

Most a mesekönyvem kapcsán érdekességeket hoztam nektek.

 

Érdekességek

A Bandi farkas kertészkedik a kiközösítésről, bántásról szól. Velem megtörtént eset kapcsán született meg e történet.

– A Bandi farkas karácsonya és a Télapó sapkája című két mesém egyformán szól a barátságról, a szeretetről és segítségnyújtásról.

– A Bandi farkas és a barátság című mesém története szintén velem megtörtént eset kapcsán íródott. Egy akkor még számomra egy nagyon kedves volt főiskolai csoporttársamról írtam egy nap leforgása alatt e mesét. A mesémbe leírtam mindazt, amit „velem tett" barátként a valóságban. Nem hagyjuk cserben a másikat, értesítjük, ha közbe jön számunkra valami, hogy ne várjon ránk több órán keresztül, és kérjünk e miatt bocsánatot. Nem másnap, hanem még azon a napon.

– Bandi farkas kezet mos: úgy éreztem, muszáj egy olyan történetet megírnom mesébe foglalva, ami kötődik az aktuális egészségügyi/járványhelyzethez. E mesén keresztül kapjanak egy kicsit oktató jelleggel a gyerekek, rímekbe szedett vers által, hogyan kell helyesen kezet mosni és vigyázni a másik emberre a környezetünkben.

– Bandi farkas és a húsvét: úgy írtam meg az első mesét a második kötethez, hogy kötődjen az ünnephez és a könyv megjelenését is úgy terveztem, hogy húsvétra érkezzen.

– Bandi farkas és az elviselhetetlen szomszéd: a mesében szereplő fakopáncs nem véletlenül kapta a Robi nevet. Szomszédunk, Robi, aki minden hétvégénket megkeseríti, pontosan ugyanúgy, ahogy a történetben a fakopáncs viselkedik. Zenét üvölttet, fúr-farag, kalapál megállás nélkül.

– Bandi farkas és a kiscica: az én cicámról szól a történet. 2017-ben költözött be a muskátlis ládánkba, épp úgy, mint a mesében, és itt is maradt közöttünk egészen tavaly májusig. Mert sajnos eltűnt.

– Az erdő gonosz boszorkánya: spontán jött történet, nem kötődik semmihez."

www.bookdremas.hu

271927826_638334484248335_9082466783220985565_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emmillerbolgja.blog.hu/api/trackback/id/tr618227519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása