emmiller

emmiller

Csudajó értékelést kapott a mesekönyvem

2022. március 01. - e.m.miller

Hétvégén megkértem az egyik szerzőtársamat, ha lesz ideje és kedve, elolvasná e a tavaly nyáron megjelent mesekönyvemet és csillagozná e a molyon.

Nagyon örült a felkérésnek és vasárnap délutánra ki is olvasta és e csodás értékelést írt hozzá.

Én köszönöm-)

Ezúton köszönöm az írónőnek, hogy elolvashattam a mesekönyvét.
Először is a borító és a könyvben fellelhető illusztrációk vidámak, színesek, figyelemfelkeltőek, a kisebb korosztályok számára ideális megjelenítéssel, így a kicsik el tudják képzelni a szereplőket. Tetszett a könyvben megtalálható színező, amelyen a gyerekek kiélhetik a kreativitásukat. Gratulálok az illusztrátornak, nagyon aranyos rajzokat sikerült alkotnia.
A könyv öt mesét tartalmaz Bandi farkasról és az erdő lakóiról. Különálló kis történetek érdekes tanulságokat boncolgatva. Az írónő Kerek erdő lakóinak történetei által igyekszik tanítani a gyerekeket az alapvető értékekre: őszinteség, elfogadás, bizalom.
A történetek tanító jellege által levonhatjuk a következtetéseket. A mesék a barátság fontosságáról, az összetartás erejéről, a hitről és a bizalomról sok érdekességre világítanak rá. Szerepel köztük tanulságos mese a sztereotípiákról. Fontos dolog az életben, amelyet már gyerekként meg kellene tanulnunk, ne hagyjuk, hogy az előítéleteink vezéreljenek minket. Az egyik mesében például a jelenleg is nagyon aktuális járványhelyzetre kaphatnak rálátást a gyerekek.
A kisiskolások számára is megfelelő lehet gyakorlás szempontjából, hiszen a történetek nem hosszúak.
Köszönöm az élményt!

Áprilisban érkezik a második része.

 

241755882_560382145376903_4037274425868573216_n.png

A bejegyzés trackback címe:

https://emmillerbolgja.blog.hu/api/trackback/id/tr7517769482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása